joi, 19 mai 2016

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.
Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel care s-a desfășurat în anul 1997 în Berlin. La propunerea Ministerului Francez al Culturii și Comunicării, în anul 1999 manifestarea, a fost preluată în Franța, sub denumirea de „Primăvara muzeelor”. În anul 2005 acest eveniment este mutat pe durata nopții și schimbă publicul țintă, adresându-se tinerilor și familiilor ce își fac program în această perioadă, renăscând sub denumirea actuală- „Noaptea Muzeelor” și extinzându-se în toată Europa. 
Noaptea Muzeelor rămâne un punct de maxim interes și în calendarul cultural al ialomițenilor. La fel ca și la edițiile precedente, manifestarea îți propune să stimuleze interesul publicului larg asupra bogăției și diversității patrimoniului cultural național, asigurând accesul gratuit la colecțiile muzeale. 
Cu acest prilej vor fi oferite expoziții, recitaluri instrumentale, scenete umoristice, proiecții de filme și concursuri interactive. Programul Nopții Muzeelor este organizat de specialiștii Muzeului Județean Ialomița în parteneriat cu Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Liceul de Arte “Ionel Perlea” și Palatul Copiilor din Slobozia. 

Seria evenimentelor va continua cu Exponatul Nopții căruia nu-i dezvăluim încă identitatea.
Vă așteptăm să vă alăturați acestui eveniment și să ne bucurăm împreună de NOAPTEA MUZEELOR!
Așadar, sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 18:00, vă așteptăm, cu mic, cu mare, să ne bucurăm împreună de NOAPTEA MUZEELOR! 
INTRAREA ESTE GRATUITĂ!!!

Referent,
Burlacu Liliana Mariana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu