joi, 14 mai 2015

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.
Evenimentul aflat la a XI-a ediție va bucura publicul ialomițean cu o noapte în care Muzeul Județean Ialomița își va deschide porțile încântând, atât privirile, cât și auzul celor care doresc să-i treacă pragul,  cu un divers program cultural-artistic.
Astfel, sâmbătă, 16 mai 2015, între orele 18:00-01:00 (ultima intrare fiind la ora 00:30), accesul publicului este gratuit, acesta putând beneficia de ghidaje de specialitate din partea personalului Muzeului Județean Ialomița.

Vor putea fi vizitate următoarele expoziții:

Expoziția permanentă ,,Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței. Omul și râul”– expoziție concepută pentru a oferi vizitatorului o lecție comprimată de istorie, un nucleu de informații privitoare la evoluția oamenilor în ținuturile ialomițene, de la începuturi și până în prezent.
Expoziția mai cuprinde:
1. Expoziția dedicată marilor  evenimente istorice care au contribuit la înfăptuirea Unirii de la 1 decembrie 1918;
2. Colecția de artă ,,Pictor și Inginer Nicolae și Zamfira Tuzlaru”-expoziție ce cuprinde lucrări de pictură și grafică, unele dintre ele purtând semnătura unor nume de mare rezonanță în lumea artistică, obiecte miniaturale precum dulăpioare și casete chinezești, evantai, albume cu coperți și decor în fildeș, farfurii decorative, obiecte bisericești, precum icoane pe lemn, icoane pe sticlă, sfeșnice din bronz, alamă argintată, cădelnițe și crucifixuri, etc.;
3. Expoziția  Foto Splendid Acsinte  reprezentând istoria Sloboziei în imagini.

Expoziții temporare:

1. Expoziția  în aer liber cu forografii din Colecția Costică Acsinte;
2. Expoziția temporară de pendule, ceasuri și tablouri, intitulată „Clipe”;
3. Exponatul lunii mai Cea mai înaltă distincție militară-Ordinul Mihai Viteazul cu spade- conferită eroului ialomițean Constantin Turcu.
Elevi ai Liceului de Artă “Ionel Perlea” din Slobozia, Liceul Pedagogic “Matei Basarab”, precum și elevi de la Palatul Copiilor, se alătură inițiativei noastre pregătind vizitatorilor din Noaptea Muzeelor o serie de surprize.
Vă aștemptăm să vă alăturați acestui eveniment și să ne bucurăm împreună de Noaptea Muzeelor!

PROGRAM:

Ora 19:00- Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia reprezentat de:  Ghiduruș Andrada (clasa a III-a), Andrei Vlad Cornel (clasa a VI-a) și Deaconu Cosmin (clasa a IX-a). Cei menționați vor interptreta melodii de diferite genuri muzicale;
Ora 20:00- Palatul Copiilor din Slobozia reprezentat de un solist vocal și trei trupe de elevi care vor susține scenete umoristice;
Ora 20:30-Liceul de Artă “Ionel Perlea” din SLobozia reprezentat de un grup de elevi vor susține un mini-concert la pianină, flaut și vioară.

Muzeul Județean Ialomița,
Burlacu Liliana-Mariana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu