marți, 3 noiembrie 2015

Romi în Bărăgan-Inventarul unui mod de viață

Centrul de Instruire și Consultanță Labor în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița are deosebita plăcere de a vă invita la expoziția de fotografie "Romi în Bărăgan-Inventarul unui mod de viață".
Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 6 noiembrie 2015, ora 13:00, la sediul Muzeului Județean Ialomița, din Bulevardul Matei Basarab, nr. 30.
Intrarea este liberă.
Expoziția ,,Romi în Bărăgan – Inventarul unui mod de viață” este rezultatul unui parteneriat public-privat finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.
Proiectul cu același nume a avut ca obiective dezvoltarea dialogului intercultural și creșterea gradului de înțelegere a romilor din Bărăgan, creșterea interesului artiștilor fotografi români față de comunitatea romă, creșterea gradului de cunoaștere a culturii orale și a elementelor de civilizație romă din Bărăgan, dezvoltarea mijloacelor de protecție culturală a identității minorității rome din Câmpia Bărăganului (județele Ialomița, Călărași și Brăila).
Pentru atingerea acestor obiective a fost organizată o campanie de documentare pe teren în cadrul căreia au fost luate interviuri și s-au făcut fotografii. Acestea din urmă au făcut obiectul unui concurs cu premii, desfășurat în perioada 01.06-31.07.2015. Cele mai expresive fotografii, precum și cele premiate, pot fi admirate în cadrul acestei expoziții. 
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu