duminică, 15 mai 2011

NOAPTEA MUZEELOR


               În anul 2005, Ministerul Culturii și Comunicării din Franța a lansat un program european dedicat publicului intitulat Noaptea Muzeelor.
În fiecare an, Muzeul Județean Ialomița a participat în cadrul acestui program propunând o tematică diversă pentru toate categoriile de public (accesul gratuit în expoziția permanentă, gală de filme, documentare realizate de M.J.I. în scopul promovării zonelor de interes arheologic și istoric din jud. Ialomița).


               Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, instituită de Consiliul Internațional al Muzeelor și are loc pe 18 mai. În cadrul programului vor avea loc proiecții de filme și scurte comunicări științifice, susținute de specialiștii muzeului. Accesul publicului va fi gratuit, sambătă, 14 mai, între orele 22:00-00:00, vizitatorii beneficiind de ghidaje asigurate de către muzeografi. Vor putea fi vizitate expozițiile permanente ,,Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței.Omul și râul.", dar și expozițiile temporare,precum: ,,Revoluția mexicană reflectată în 100 de imagini".


               Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional coordonând desfășurarea nopții muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului ofocial http://www.noapteamuzeelor.ro/.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anul acesta evenimentul, iar în România, peste 60 de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.





Muzeul Județean Ialomița
Biroul de Relații cu Publicul, Liliana Burlacu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu