luni, 9 mai 2011

SĂPTĂMÂNA FAMILIEI, SĂPTĂMÂNA FĂRĂ TV


            Știai că anual copilul tău petrece mai multe ore în fața televizorului decât la șscoală? Știai că televizorul, prin conținutul neadecvat pe care îl promovează uneori, poate propaga în rândul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibiția, desensibilizarea față de victime, afectarea operaționalității sistemului cognitiv, învățarea de tehnici de agresiune?
            Pentru a atrage atenția părinților și profesorilor asupra acestui fenomen, declarăm săptămâna 11-16 aprilie 2011 , ,,Săptămâna familiei, săptămâna fără TV".
            Ce se va întâmpla? În această săptămână vom ruga părinții ca televizorul și calculatorul să fie închis ( sau măcar limitat la maxim o oră pe zi pentru copii ). Se vor propune acțiuni împreună cu familia și școala, în special în aer liber. Acțiuni propuse: vizite la muzee, grădini zoologice și botanice ( vor fi stabilite parteneriate cu acestea pentru ca vineri, 15 aprilie, 2011, intrarea să fie liberă ). Simpozioane organizate de bibliotecile județene cu tematici alese, ieșiri în parcuri unde să se organizeze concursuri de: cros, desen pe asfalt, sarit coarda, majorete.
            Obiectivele acțiunii. Conștientizarea părinților privind pericolul televizorului și internetul în educația și formarea copilului. Educarea părinților în ceea ce privește controlul parental: setarea browserelor pentru a se evita accesarea  unor siteuri cu conținut neadecvat, selctarea programelor TV potrivite și excluderea canalelor cu conținut neadecvat. Regăsirea timpului petrecut în familie.
            Așadar, vineri, 15 aprilie, anul curent, Muzeul Județean Ialomița, în parteneriat cu Asociația Zibo Help, prin programul ,,Săptămâna familiei, săptămâna fără TV" , oferă acces gratuit pentru vizitarea muzeului tuturor elevilor și copiilor preșcolari, precum și persoanelor care îi însoțesc.
                                                                                     Vă așteptăm!
Muzeul Județean Ialomița
Biroul de Relații cu Publicul, Liliana Burlacu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu